Vintersäsong

I år har vi mer snö än vanligt, vi har utrustningen som behövs för att njuta av den fullt ut tillsammans med din hund.

Expanderkoppel

Ett expanderkoppel är toppen att använda sig av vid skidåkning då det inte blir några tvära ryck för varken dig eller hunden. Det är även toppen att använda på vanliga promenader om du har en stark hund för att undvika plötsliga ryck.

Dragsele

Vi har dragselar i butiken som passar nästan alla hundar och tillfällen. Kom in så hjälper vi dig att hitta en sele för till exempel skidåkning eller dragspann.

Dragbälte

För att skidåkningen eller löpningen ska gå så smidigt som möjligt är ett ordentligt dragbälte bra att ha. Det gör det betydligt skonsammare för kroppen och du får händerna fria till annat.

Hundförarbälte

Vi har även enklare varianter av hundförarbälten för dig som vill ha händerna fria på promenaden. Kanske vill du kunna gå med stavar och slippa hålla kopplet i handen, då är dessa bälten perfekta för dig!

Vintern är en fantastisk tid som man gärna spenderar utomhus i snön med sina bästa vänner. Många hundar kan dock behöva lite hjälp på traven för att inte bli för kalla och stela. 

Ett varmt täcke eller en overall är toppen för många hundar när graderna sjunker. Fastnar det mycket snö i pälsen hjälper även en overall att hålla detta borta.
Ett täcke är även bra för hålla hundens muskler varma innan och efter ett träningspass.

Har din hund en päls som det fastnar stora snöklumpar i? Då har vi räddningen! Strandbodarnas impregnering gör att snön inte fastnar och den lilla snö som följer med in är enkel att peta lös. Spraya ca 15 min innan promenaden och låt pälsen torka. Full effekt ses efter några dagars användning.

Börjar din hund lyfta på tassarna eller halta när det är kallt ute kan ett par sockar eller skor vara räddningen. Ett par skor kan göra att möjligheten att vara utomhus ökar från några minuter till flera timmar.