VALPENS FÖRSTA TID

Valpens första tid i sitt nya hem

Det är bra att låta valpen få ha lugn och ro under de första dagarna i sitt nya hem för att den ska känna sig trygg och hemmastadd. Valpen behöver få tid att utforska sin nya hemmiljö och känna sig trygg med er i sin nya familj. Låt det därför gärna gå några dagar innan besökare kommer och hälsar på hos er.

Valpens sömn

Det är vanligt att en valp sover största delen av dygnet. Däremot kan många valpar ha svårt att slappna av och vissa behöver hjälp att komma ner i varv. En mjuk och mysig bädd eller en varm famn och lugnande ord kan hjälpa till att få en trött valp att somna.

Mat till valpen

En valp behöver ett högkvalitativt foder för att växa som den ska. Låt din valp i början äta samma foder som den gjorde hos uppfödaren. Känner du sedan att du vill byta foder så är det viktigt med en invänjningsperiod i långsam takt där valpens mage hinner vänja sig med det nya fodret. Det finns många olika varianter av foder att välja mellan; torrfoder, färskfoder och våtfoder. Vad passar dig och din valp bäst?

Leka med din hund

Att leka med sin valp är att bli kompis med sin valp. En viktig grund i all hundträning är att lära en hund att bli belönad. Det kan man enkelt göra genom lek, mat eller social belöning som mys och beröm med rösten.