Ett tryggt nyårsfirande för de fyrbenta


Snart är det dags att fira in det nya året, för många hundar och katter kan det bli en mardröm på grund av smällare. Förbered er så gott det går för att få ett så lugnt firande som möjligt.

Adaptil, Zylkene & Serene-um är olika feromoner och tillskott som ger din hund trygghet. Till katt har vi Feliway som även den ger trygghet. Börja gärna använda dessa några dagar innan nyårsafton då det både kan smälla tidigare men framförallt för att få full effekt inför 12-slaget.

Har du en väldigt rädd hund är det bra att bädda en mysig plats i hemmet där det gärna är så tyst och lugnt som möjligt. Badrummet är ett bra ställe då det ofta är ljudisolerat, häng för fönstret så det inte lyser in från smällare.

Under dagen är det viktigt att se till att hunden är välaktiverad och rastad så är det oftast lättare att ta det lugnt på kvällen.

För många stressade och rädda hundar kan även en thundershirt vara en extra trygghet.  Det mjuka, konstanta trycket av thundershirten har en lugnande effekt på de flesta hundar när de är oroliga, rädda eller överstimulerade. 

Vänj din hund med thundershirten i god tid innan nyår så att det inte blir en till ny konstig grej på nyårsafton.