Kattens kost

En katt har ett väldigt litet behov av kolhydrater men stort behov av protein. En katt har även behov av att få i sig taurin som är tillsatt i kattmaten. 

Torrfoder

Torrfoder är toppen för att hålla din katts tänder i trim och är oftast lätt att använda sig av då det håller mycket längre och kan stå framme utan att bli dåligt. Det är även väldigt lätt att ta med sig ifall man ska åka bort. 

Kombinera gärna ett torrfoder med våtfoder så katten får i sig nog med vätska. 

Våtfoder

Katter är ofta rätt dåliga på att dricka och därför är våtfoder en viktig del i de flesta katters kost för att få i sig nog med vätska. 

Självklart går det att en katt bara äter torrfoder, om den till exempel inte gillar våtfoder, men då måste man på annat sätt se till att den får i sig nog med vatten. Detta kan man tillexempel göra genom att placera ut flera vattenskålar och ha en vattenfontän hemma. 

Färskfoder

Färskfoder förvaras i frysen och är oftast väldigt uppskattat av de flesta katter. Färskfoder är ett naturligt, lättsmält och nyttigt val av foder för din katt.

Färskfoder har oftast ett högre näringsvärde än torr-och våtfoder så en katt behöver oftast äta mindre av ett färskfoder, har du en katt som inte tycker att äta är det roligaste som finns kan det därför vara ett bra alternativ att utfodra med färskfoder.