HUNDFODER

Hundfoder är en hel vetenskap där man kan lägga många timmar för att hitta det som passar din hund allra bäst. Men det är inte alltid så lätt att veta vad man ska välja. Därför har vi skapat en liten guide åt dig här!

Torrfoder

Torrfoder är det som är vanligast att ge sin hund. Vilket är mycket förståeligt då det är både lätt att förvara, dosera och ta med när man åker hemifrån. Det behöver inte förvaras på något särskilt sätt förutom torrt och gärna lufttätt. 

Spannmålsfritt eller spannmål? Detta finns det mycket delade åsikter om . Men en sak som är säker är att en hund behöver äta mer av ett foder med spannmål i än ett foder utan, därför kan detta passa väldigt bra om du har en hund som ofta är hungrig och gärna vill äta lite mer för att känna sig mätt. 

Färskfoder

Färskfoder förvaras i frysen och är ett väldigt uppskattat foder av de flesta hundar. Även den mest kräsna hunden tycker ofta att det vattnas i munnen av färskfoder. Alla färskfoder vi säljer i våra butiker är dessutom spannmålsfria. 

Har du en hund som gärna äter lite mindre kan färskfoder passa väldigt bra då hundar oftast behöver äta mindre av dessa foder för att få i sig allt den behöver. 

Våtfoder

Nu för tiden finns det många våtfoder som är helfoder. Många kräsna hundar kan uppskatta ett våtfoder eller färskfoder mer än torrfoder då dessa ofta doftar och smakar mer än torrfodren. 

Våtfoder kan även vara ett perfekt komplement till torrfoder för att maten ska bli lite mer intressant eller helt enkelt för att variera maten lite.